A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Чопський заклад загальної середьої освіти І-ІII ступенів №2 імені Іштвана Сечені Ужгородського району Закарпатської області Чопської міської ради
Ужгородський

Українська мова – мова барвінкова!

Дата: 31.10.2023 19:42
Кількість переглядів: 25

Українська мова – мова барвінкова!

 

Упродовж кількох століть жорстоко знищувалися мова українського народу. Її забороняли, ігнорували, принижували, охрестивши «холопською».

         Зародившись десь на світанні суспільного слов’янського життя, українська мова витерпіла страшне лихоліття, тортури, пережила утиски Москви, Польщі.

На жаль, з дві тисячі чотирнадцятого  року Україна знову виборює свою незалежність. Ми з вами є свідками того, як наші захисники та захисниці сьогодні у період повномасштабної війни з російською федерацією виборюють право розмовляти українською мовою на власне українській землі.

Сьогодні у нашому закладі був проведений позакласний захід «Українська мова – мова барвінкова!», присвячений Дню української писемності та мови, який щорічно тепер відзначатиметься 27 жовтня – в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця.

         Цікаву та насичену літературно-музичну композицію для учнів 5-10 класів  підготували вчитель української мови і літератури Людмила Капко та викладач Чопської музичної школи Енике Мельник з учнями 11 класу.

         На святі декламували вірші нашого земляка Петра Маги, Тараса Шевченка, Лесі Українки, гуморески Павла Глазового та інших українських поетів, прозвучали цікаві факти про українську мову, пісня «Українська мова» на слова Надії Янчук та музику Володимира Климюка, продемонстровано анімаційне відео на пісню «Реп про мову» авторів мультику, музичної групи Tik Tu та львівського поета Григорія Семенчука.

         Усі присутні отримали під час проведення заходу позитивні емоції та хороший настрій.

 

Українська мова – мова барвінкова! (ВІДЕО)

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора