A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Чопський заклад загальної середьої освіти І-ІII ступенів №2 імені Іштвана Сечені Ужгородського району Закарпатської області Чопської міської ради
Ужгородський

День угорської культури

Дата: 22.01.2022 19:15
Кількість переглядів: 68

 

 

День угорської культури

 

22 січня 1823 року Ференц Келчеї завершив написання угорського гімну і саме цього дня з 1989 року прийнято відзначати День угорської культури.

У рамках короткого шкільного заходу неможливо дати уявлення про угорську культуру, тому що їй належить: музика, танці, література, образотворче мистецтво, архітектура, наука, мова і тд. Процитуючи Гезу Гардоні: «Основна мова кожного народу - це його мова. Він може втратити все, що завгодно, але якщо він втратить мову, і Бог його не поверне».

Тому ми обрали елемент, мову, і додали ще одну важливу рису угорської культури: гумор. І в результаті виходить багата мова, багата не лише на словниковий запас та виразність, а й на гумор завдяки своїм авторам.

Учні 7-А, 9-Б класів та група народних танців «Сірмочки» Чопської ЗССО №2 ім. Іштвана Сечені брали участь у відзначенні Дня угорської культури та 199 річниці угорського гімну.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора